Какво правим ?

50faefa1394e8.preview-620
СТУДЕНТСКА ПРОГРАМА „РОМА ВЕРСИТАС“
 
Курсове по английски език във водещи институции – присъствено и онлайн, защото човек без език е като къща без прозорец. Информационни технологии, защото светът е навсякъде, където са те. Наставничество и тюторство /консултации с университетски преподаватели/, защото колкото и да сме добри и ние имаме предизвикателства. Ромски език и история, защото човек без история е като дърво без корени. Малки грантове за студентски инициативи, за да развием творчеството сред младата интелигенция и да се научим да работим заедно. Рома Верситас клубове за да видите, че между нас и вас няма разлика. RomaVersTV, за да Ви покажем и другата гледна точка, която е „различната“ и защото искаме да ни познавате! Вижте ни във Facebook, Twitter и Instagram. Сано напишете TV.RomaVers и хоп ще ни откриете!

 

 

СТИПЕНДИАНТСКА ПРОГРАМА  „И АЗ ЩЕ УСПЕЯ“

 

1234

Благотворителната инициатива има за цел да насърчи дарителството на български и чуждестранни физически и юридически лица, чрез което даподпомагаме завършването на висше образование на младежи от различни социално уязвими групи и общности в България.
Началото на фондонабирането е поставено на 13 декември 2016 г. в София, когато организацията, съвместно със Секретариата на НССЕИВ към МС, провежда първия благотворителен концерт „И аз ще успея“ с участието на студенти от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, виртуозът на Ку-ку бенд Илия Илиев, емблемата на еврейската песен Лика Ешкенази, талантите Томас Томов от Дупница – победител в “България търси талант” през 2014 г., и Галин Снежанов от Враца – участник в същия формат, пианистите от Детската Евровизия Хасан и Ибрахим от Шумен, гласът на турската песен Наргиз Саидова и още много други български, ромски, арменски и унгарски танцови и вокални състави и формации.
Сред първите дарители на инициативата са КНСБ, представители на централните и местни институции, НПО, хора на изкуството, както и самите студенти.
Част от стратегията ни за фондонабиране е създаването на контакти с фирми и компании, управлявани от роми и нероми, които са приели социалната отговорност като част от политиката на своя бизнес. Не на последно място екипът ни непрестанно търси и създава контакти и с представители на шоубизнеса, които биха подкрепили нашата идея. Сред подкрепящите инициативата ни са известният български актьор Калин Врачански, ромската актриса Наталия Цекова, както и политици от различни политически партии.
Ти си сред тези, които искат да помогнат ?
Виж какво и как го правим тук: Face Book: И АЗ ЩЕ УСПЕЯ,  Twitter: @iazshteuspeia и помни, че „Ръка, която дава – не обеднява. Сърце, което обича – не остарява!“. А ние мислим точно така!
Искаш да дариш ? Тук ще намериш подробна информация как да го направиш.

 

 

УЧИЛИЩЕ „БАРВАЛИПЕ“/БОГАТСТВО/

 

123

Училището работи с 40 млади роми с висше образование от шестте планови региона на страната, които подготвя за бъдещи лидери в общността и обществото. Моделът на училището е съсредоточен върху създаването на нов компетентностен модел на ромския лидер, който е в състояние да работи, не само в интерес на общността, но и в интерес на цялото общество. Лидери, които ще търсят промяната! Програмата се изпълнява с любезното съдействие на Офиса за ромски инициативи на фондации „Отворено общество“ – Будапеща, Унгария.
Повече ще разберете от тук: www.barvalipe.bg и от тук Facebook: Barvalipe Bulgaria и от тук Twitter: @barvalipebg

 

 

12
 КЪДЕ РАБОТИМ И ОТ КЪДЕ СА НАШИТЕ УЧАСТНИЦИ ?
 София, Лом, Видин, Хасково, Пещера, Радомир, Провадия, Перник, Шумен, Благоевград, Варна, Бяла Слатина, Велико Търново, Русе, Враца, Свищов, Ботевград, Стара Загора, Плевен, Сливен, Монтана, Елхово, Летница, Костинброд, Кюстендил, Пловдив и др.

 

НЕПРЕСТАННОТО ОБУЧЕНИЕ Е ПЪТ КЪМ УСПЕХА.  

 

 

 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В :

Youtube

nexusae0_Search-Thumb

Facebook-Logo-Wallpaper-Full-HD

Comments are closed.

Share on Top Social Networks, by eMail, Google Plus, and more!

Theme Provided by Fine WordPress Themes